16.05.2013

Auratum Asunnot rakennuttaa Unioninkadulle korkealuokkaisen asuinkiinteistön

Auratum Asunnot Helsinki Oy on ostanut Helsingin ydinkeskustassa Unioninkatu 8:ssa sijaitsevan toimistokiinteistön Senaatti-Kiinteistöltä. Toimistokäyttöön rakennettu kiinteistö muunnetaan korkealuokkaisiksi asunnoiksi, joiden arvioidaan valmistuvan syksyllä 2014.

Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitseva kiinteistö on rakennettu vuonna 1962 ja sen on suunnitellut arkkitehti Karl Haglund. Rakennuksessa on toiminut mm Teknisten liiton toimisto ja Puolustusvoimien Rakennuslaitos.

-Auratum Asunnot laajentaa voimakkaasti toimintaansa pääkaupunkiseudulla. Olemme tyytyväisiä siihen, että voimme kehittää asuntoja keskeiselle paikalle Helsingin ydinkeskustaan, toteaa toimitusjohtaja Matti Äijälä. – Rakennuksen keskeinen sijainti ja hyvä peruskunto antavat hyvän pohjan korkealuokkaisten ja nykyvaatimusten mukaisten asuntojen rakentamiseen. Suunnittelussa huomioidaan modernin kaupunkiasumisen toiveet, hän jatkaa.

Myyjänä kaupassa on Senaatti-Kiinteistöt. Kauppa noudattelee valtion vuoden 2010 lopulla tehtyä kiinteistöstrategiaa. Siinä linjattiin, että valtiolle tarpeettomista kiinteistöomistuksista luovutaan, jotta pääomia saadaan muihin tarpeisiin.

Suunnittelutyöt Unioninkatu 8 –kiinteistön osalta ovat alkamassa, ja rakennustöiden arvioidaan alkavan syksyllä 2013. Taloon valmistuu n. 30 asuntoa. Rakennuksessa on mittavat autohalli- , varasto- ja yhteistilat, jotka tässä yhteydessä uudistetaan.