07.04.2015

Auratum kehittää Helsingissä – Taivallahden Kasarmi saa uuden elämän

Pitkään tyhjänä ollut autokomppanian kasarmialue Helsingin Mechelininkadulla alkaa pestä kasvojaan kun rakennustyöt tontilla alkavat lähipäivinä. Alueen kehittäjänä toimii Auratum-konserniin kuuluva Auratum Kiinteistöt Oy, joka on solminut KVR-urakkasopimuksen kohteen saneerauksesta Fira Oy:n kanssa. Kohteen investorina toimii Veritas Eläkevakuutus  ja Auratumin yhteistyökumppanina kehitystyössä on toiminut Ailecon Oy. Alueen myi Auratumille Senaatti -kiinteistöt.

– Taivallahden kasarmialueen suunnittelu- ja kehitystyöhön on osallistunut monia tahoja. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että kokonaisuus on nyt kasassa ja työt alkavat, toteaa toimitusjohtaja Matti Äijälä Auratum Kiinteistöt Oy:stä. – Aiemmin autohallina ollut rakennus muuntuu päivittäistavarakaupan tarpeisiin ja tiloissa aloittaa loppukeväällä 2016 Keskon K-Supermarket. Itse kasarmirakennukseen sijoittuu Mikeva Oy:n hoiva- ja palveluasumisen yksikkö, joka valmistuu syksyllä 2016.

Lisäksi Helsingin Seurakuntayhtymä on vuokraamassa toimisto- ja kokoontumistiloja Töölön seurakunnan käyttöön. Kauppakiinteistöön liittyvää pysäköintihallia tulee operoimaan Q-Park Finland Oy. Kiinteistöön tulee sijoittumaan myös ravintola ja liiketilaa. Kohteiden vuokrattava ala on yhteensä yli 11 000 neliötä, ja investoinnin arvo on runsaat 30 milj. euroa.

Tontilla sijaitsevaan ns. korjauspajan rakennukseen, jossa mm. varuskuntasoittokunta vielä muutama vuosi sitten harjoitteli, Auratum Asunnot suunnittelee loft-asuntoja. Asuntojen markkinointi alkaa syksyllä ja rakentaminen arviolta vuodenvaihteessa. Saneerattavan kiinteistön vieressä sijaitsevalle tyhjälle tontille kaavoitetun uudisrakennuksen rakentamisesta ei ole vielä tehty päätöksiä.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Matti Äijälä, Auratum Kiinteistöt Oy
email: matti.aijala@auratum.com
tel:+358 (0)45 634 4400