21.04.2016

Auratum Kiinteistöt osti SYKE-talon

Auratum konserniin kuuluva Auratum Asunnot Helsinki Oy on ostanut Töölössä sijaitsevan, entisenä Yleisradion toimitalona toimineen rakennuksen. Rakennus on laajuudeltaan noin 19 000 m2. Myyjänä oli Nordea Henkivakuutus.

Talo sijaitsee Töölössä aivan Sibeliuksen puiston ja Soutustadionin vieressä. Talossa toimi 1990-luvulle asti Yleisradio ja silloin se tunnettiin nimellä Kesäkatu 2. Talo on nykyisin toimistokäytössä ja siinä on pitkäaikaisena vuokralaisena Suomen Ympäristökeskus.

– Auratum ja Nordea Henkivakuutus tekivät esisopimuksen hankkeesta jo muutamia vuosia sitten. Auratum on ollut mukana kaavamuutosprosesissa ja kaavamuutoksen odotetaan valmistuvan vielä tämän vuoden puolella, toteaa Auratum Asuntojen toimitusjohtaja Matti Äijälä. Tavoitteena on muuttaa talo noin 150 asunnon kokonaisuudeksi lähivuosien aikana.

Auratum on rakennuttajana myös naapurissa sijaitsevalla Taivallahden Kasarmin alueella. Kokonaisuudesta odotetaankin kehittyvän merkittävä uusi asumisen keskittymä  keskeiselle paikalle Töölöön.