Auratum Kiinteistöt on erikoistunut kiinteistökehitykseen ja –sijoittamiseen.

Meillä on usean vuosikymmenen kokemus vanhojen arvokiinteistöjen saneerauksesta sekä uusien toimitilojen rakennuttamisesta. Osaamisemme ulottuu kaava- ja kaupallisesta kehityksestä käytönaikaiseen hallinnointiin ja transaktioihin.

Toimimme Turussa, Helsingissä sekä kiinteistösijoitusrahastojemme kautta kasvukeskuksissa.

Kiinteistökohteitamme ovat olleet mm. Helsingissä Hämeentie 19, Taivallahden Kasarmin alue ja Navigator-talo. Rahastoportfolioihimme on kuulunut toimistokohteita, liiketiloja sekä logistiikka- ja tuotannollisia tiloja.

Auratum Kiinteistöt hyödyntää kiinteistösijoitusmarkkinoilla laajaa yhteistyö-, sidosryhmä- ja sijoittajaverkostoa. Luomamme AKR-kiinteistöpääomarahastot olivat ensimmäiset laatuaan Suomessa. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja luomme uusia mahdollisuuksia niin asiakkaillemme kuin yhteistyökumppaneillemmekin.


Toimitilat

Auratum Kiinteistöt tarjoaa laadukkaita ja sijainniltaan erinomaisia toimitiloja vuokrattavaksi. Muunneltavuus, tilojen tekninen kunto sekä laadukas ylläpito takaavat parhaan mahdollisen toimintaympäristön vuokralaisellemme.

Kiinteistökohteitamme

Logistiikkakeskus Moreeni, Hämeenlinna
Logistiikkakiinteistö
Logistiikkakeskus Moreeni

Moderni Moreenin Yritysalueella Hämeenlinnassa sijaitseva logistiikkakiinteistö, joka soveltuu erinomaisesti logistiikan, kaupan, varastoinnin sekä pienin muokkauksin myös tuotannollisiin tarpeisiin.

Rakennuksessa on neliöitä noin 15.000 m2, tilan korkeus 8,5 m ja tontin pinta-ala n.33.000 m2. Käyttämätön rakennusoikeus mahdollistaa noin 8000m2 laajennuksen.

Iso piha-alue mahdollistaa toimivan logistisen liikenteen.

Lisätietoja

Johtaja, Vuokraustoiminta
Oskari Hartikainen
etunimi.sukunimi@auratum.com
puhelin 050 331 0044

Navigatortalo, Helsinki
Toimistotalo

Toimistotilaa erinomaisella paikalla Helsingin keskustassa Kaartinkaupunginosassa, osoitteessa Eteläinen Makasiinikatu 4.

Toimistotiloissa on koneellinen ilmanvaihto viilennyksellä. Pysäköintimahdollisuus on Q-Park Kasarmitorilla. Rakennuksen on suunnitellut Yleisten rakennusten ylihallituksen arkkitehtinäkin toiminut Harald Neovius vuonna 1903. Rakennus valmistui 1905 Lars Krogius Oy:lle ja pian tämän jälkeen rakennusta asutti noin 50 vuotta Suomen Höyrylaiva Osakeyhtiö.

Alun perin rakennus on ollut 4 kerroksinen ja 1920-luvulla tehtiin 2 lisäkerrosta asunnoiksi.

Lisätietoja

Johtaja, Vuokraustoiminta
Oskari Hartikainen
etunimi.sukunimi@auratum.com
puhelin 050 331 0044

Rikhardinkatu 2 – Kasarmikatu 42, Helsinki
Toimistotalo

Kiinteistö sijaitsee erinomaisella paikalla Helsingin keskustassa Kaartinkaupungissa osoitteessa Rikhardinkatu 2 ja Kasarmikatu 42.

Kohde koostuu kahdesta toisiinsa kytketyistä arkkitehtonisesti merkittävistä vuosina 1890 ja 1933 valmistuneista rakennuksista.

Molemmat rakennukset on saneerattu 2000-luvulla ja nyt tarjolla on mahdollisuus räätälöidä tehokasta  toimisto- ja liiketilaa. Rakennukseen saa toteutettua myös kohtalaisen pieniä, tehokkaita tilaratkaisuja.

Erinomainen sijainti: vieressä Q-Park Kasarmitori, useita tasokkaita hotelleja ja ravintoloita.

Lisätietoja

Johtaja, Vuokraustoiminta
Oskari Hartikainen
etunimi.sukunimi@auratum.com
puhelin 050 331 0044

Heikkiläntie 7, Lauttasaari
Toimistotalo

Toimistotalo sijaitsee Pajalahden pienvenesataman ja puiston läheisyydessä. Kiinteistö on valmistunut vuonna 1998 Nokian tutkimuskeskukseksi. Kiinteistössä on 10100 neliötä ja tilat ovat joustavasti jaettavissa usealle eri käyttäjälle.

Lisätietoja

Johtaja, Vuokraustoiminta
Oskari Hartikainen
etunimi.sukunimi@auratum.com
puhelin 050 331 0044


Kiinteistökehitys

Auratum Kiinteistöt kehittää kiinteistöjä moniin eri tyyppisiin käyttötarkoituksiin – asunnoiksi, toimistoiksi, liiketiloiksi, hotelleiksi, teollisuuden ja logistiikan tarpeisiin, aina toimiviin hybridiratkaisuihin saakka.

Toimimme ketterästi ja voimme hoitaa koko kiinteistökehityksen kaaren joustavasti yhteistyössä ja hankekohtaisesti kehittämisen lähtökohdista ja tavoitteista sopien. Yhteistyön laajuus sovitaan aina hankekohtaisesti ja lähtökohtana voi olla esimerkiksi toimitilojen käyttäjän tilatarpeen ratkaiseminen, kiinteistön omistajan uutta elämää ja tuottoa kaipaavan kiinteistön kehittäminen tai myytäväksi tarkoitetun kohteen arvon nostaminen.

Etsimme jatkuvasti uusia kiinteistökehityskohteita ostettavaksi omaan kehityssalkkuumme sekä yhteisomistukseen tai yhteistyössä kehitettäväksi. Olemme aina avoimia uusille kehittäjä- ja sijoittajakumppaneille erilaisiin kiinteistökehityshankkeisiimme.

Tervetuloa mukaan yhteistyöhön, sekä tutut että uudet yhteistyökumppanit!


Kiinteistösijoitus

Auratum Kiinteistöt edustaa laajimmillaan koko konsernia kiinteistökehitys- ja kiinteistösijoituskohteiden ostoissa ja myynneissä. Auratum Asunnot vastaa rakennuttamiensa asuntokohteiden asuntojen myynneistä.

Etsimme jatkuvasti uusia kohteita ostettavaksi omaan kiinteistökehitys ja – sijoitustoimintaamme. Myös yhteisomistukseen perustuvat sijoitukset voivat tulla kyseeseen.

Tutut ja uudet kumppanit ovat tervetulleita mukaan yhteistyöhön ja
tarjoamaan uusia kiinteistösijoitusmahdollisuuksia. Ota siis yhteyttä
kiinnostavien kohteiden ja hankkeiden tiimoilta!


Rahastot

AKR TUOTTO II KY

• Perustettu 2012.
• Oma pääoma n. 25 miljoonaa euroa ja sijoituskapasiteetti noin 60 miljoonaa euroa.
• Pääoma sijoitettu kiinteistöihin, joissa pitkät vuokrasopimukset. Kiinteistöt sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa.
• Osa sijoituskohteista on myyty ja pääomasta palautettu.
• Sijoittajina instituutioita sekä yksityishenkilöitä.

AKR TUOTTO KY

• Perustettu 2007.
• Oma pääoma noin 30 miljoonaa euroa ja sijoituskapasiteetti noin 85 miljoonaa euroa.
• Pääoma sijoitettu kiinteistöihin, joissa pitkät vuokrasopimukset. Kiinteistöt sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, Turussa ja muissa kasvukeskuksissa. Osa sijoituskohteista on myyty ja pääomasta palautettu.
• Sijoittajina instituutioita sekä yksityishenkilöitä.

AKR AURA KY

• Perustettu 2012.
• Sijoituskapasiteetti noin 20 miljoonaa euroa.
• Pääoma sijoitettu Turun keskustassa sijaitsevaan lääkäriasemakiinteistöön, joka on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.
• Sijoittajina pääasiassa yksityishenkilöitä Purettu 2015, IRR tuotto 15,21%

AKR VERTO KY

• Perustettu 2010.
• Sijoituskapasiteetti noin 60 miljoonaa euroa.
• Pääoma sijoitettu julkisyhteisöille ja vakavaraisille yksityisille tahoille pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla vuokrattuihin liike- ja toimistokiinteistöihin.
• Pääsijoittajina Veritas Eläkevakuutus ja Turun Seudun Osuuspankki. Purettu 2016, IRR Tuotto 13,82%

QUORUM ASUNTOTURVA I KY

(yhteistyössä Asuntoturva Oy:n kanssa)
• Omistaa noin 430 vuokra-asuntoa pääasiassa pääkaupunkiseudulla.
• Rahastoa hallinnoi Asuntoturva Oy.
• Sijoittajina pääasiassa yksityishenkilöitä
Myyty 2015

AKR SUOMI KY

• Perustettu 2006.
• Oma pääoma 10 meur, sijoituskapasiteetti yli 40 miljoonaa euroa.
• Pääoma sijoitettiin Helsingissä osoitteessa Hämeentie 19 sijaitsevaan toimistokiinteistöön sekä eri puolella Suomea sijaitseviin logistiikka- ja liikekiinteistöihin.
• Kaikki kohteet myyty

AKR KEHITYS KY

• Perustettu 2007.
• Oma pääoma 6 meur
• Asuntokehitysrahasto, joka omisti Turussa Kupittaalla n. 30 000 kem² asuinrakennusoikeutta, josta 6 000 kem² on rakennettu. Rahasto on myös muuttanut Helsingissä sijaitsevan toimistotalon osittain korkealuokkaisiksi asunnoiksi.
• Kaikki kohteet myyty