04.02.2015

Auratum-konserni teki suurkaupan myymällä Bluegigan – ostajana Silicon Labs

Auratum-konserniin kuuluva Aura Capital Oy on myynyt omistamansa Bluegiga Technologies Oy:n Silicon Labsille.

Espoossa pääkonttoriaan pitävä Bluegiga Technologies Oy toimittaa innovatiivisia ja helppokäyttöisiä lyhyen kantaman langattomia ratkaisuja, kuten Bluetooth- ja Wi-Fi –moduuleita erilaisille laite- ja järjestelmävalmistajille mm. kulutuselektroniikkaan, terveys- ja hyvinvointiratkaisuihin sekä autoteollisuuteen. Bluegigan tuotteita myydään tällä hetkellä maailmanlaajuisesti yli 70 maassa. Bluegiga on perustettu vuonna 2000 ja Aura Capital on ollut mukana kehittämässä yhtiötä lähes sen alusta alkaen eli vuodesta 2002 lähtien.  

Aura Capital omisti yrityksestä myytäessä yli 80 %:a. Yhtiön koko osakekanta siirtyi kaupassa ostajalle. Kaupan kokonaisarvo oli n. 54 M€. Osakkeenomistajien yhteisenä taloudellisena neuvonantajana toimi Mooreland Partners. Lisäksi Tuohi Advisors avusti Aura Capitalia. Yhtiö jatkaa kaupan jälkeenkin toimintaansa Espoossa.

Yhdysvalloissa Nasdaqissa noteerattu Silicon Labs (NASDAQ: SLAB) on johtava teolliseen internetiin (Internet of Things) liittyvien mikrokontrollerien, langattomien yhteyksien sekä analogisten ja sensoristen ratkaisujen toimittaja.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Jari Suominen, Auratum Oy

jari.suominen@auratum.com

puhelin +358 50 448 5515

http://news.silabs.com/

Aura Capital Oy kuuluu osana pääomasijoitustoimintaa ja kiinteistöliiketoimintaa harjoittavaan Auratum-konserniin. Konserniin kuuluu lisäksi Auratum Kiinteistöt Oy sekä Auratum Asunnot Helsingissä ja Turussa. Toiminnan painopiste on kiinteistökehitystoiminta keskittyen mm. laadukkaaseen asuntorakentamiseen ja liikekiinteistöihin. Lisäksi konsernissa hallinnoidaan kiinteistöpääomarahastoja.

www.auratum.com

www.silabs.com

www.bluegiga.com