12.12.2012

Auratum myy omistuksensa Aurator Varainhoidosta – Evlistä yhtiön omistaja noin 90 prosentin osuudella

Auratum Oy ja muut Aurator Varainhoito Oy:n osakkeenomistajat ovat 28.11.2012 allekirjoittaneet kauppakirjan, jolla Evli Pankista tulee Aurator Varainhoidon omistaja noin 90 prosentin omistusosuudella. Yhtiön avainhenkilöt jatkavat yhtiön vähemmistöomistajina.

Aurator Varainhoito tarjoaa yksilöllistä täyden valtakirjan varainhoitoa yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille. Yritys on perustettu vuonna 1996 osaksi Auratumia, joka on ollut edelleenkin suurin yrityksen omistaja lähes 30 %:n osuudella.

– Aurator Varainhoito on ollut merkittävä varainhoidon osaaja yritysryhmässämme. Toimintaympäristön muuttuessa ja sääntelyn kasvaessa on kuitenkin luontevaa hakeutua suurempiin kokonaisuuksiin. Olen tyytyväinen voidessani luovuttaa omistuksemme osaksi Evlin osaavaa joukkoa, toteaa Auratum Oy:n pääomistaja Rauno Puolimatka.
Evli Pankki Oyj on riippumaton investointi- ja varainhoitopankki, joka tarjoaa varallisuudenhoitoa, osake- ja johdannaisvälitystä, sijoitustutkimusta ja corporate finance –palveluja.

– Aurator Varainhoidolla on erittäin kokenut tiimi, korkealaatuinen palvelukonsepti ja vahva markkina-asema erityisesti Turun seudulla. On hienoa, että yhtiöstä tulee osa Evliä, sanoo Evli Pankin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki.

Aurator Varainhoidon toimitusjohtaja Kaj Autio on tyytyväinen ratkaisuun.

– Olemme tehneet jo pitkään hyvää yhteistyötä Evlin kanssa. Omistusjärjestely luo erinomaiset edellytykset liiketoimintamme kehittämiselle ja kasvattamiselle. Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että Evli Pankki on Aurator Varainhoidon uusi pääomistaja.

Ennen järjestelyn toteuttamista Aurator Varainhoito siirtää osittaisjakautumisella ydinliiketoimintaansa kuulumattoman toiminnan ja omaisuuserät toiseen yhtiöön. Järjestely vaatii toteutuakseen Finanssivalvonnan hyväksynnän. Järjestelyn arvioidaan toteutuvan tammikuussa 2013.

Toimitusjohtaja Kaj Autio, Aurator Varainhoito Oy
puh. (02) 6516 6630 tai 040 566 4235