19.05.2020

Auratumin hallintojohtaja Pekka Tuominen palkittiin vuoden työnohjaajana

Auratum tarjonnut mahdollisuuden  työssäoppimiseen kuurosokealle Santeri Grönlundille. Yhteistyö on ollut molemmin puolin menestyksekästä, Pekka Tuominen palkittiin työnohjaajana ja Santeri Grönlund on perustamassa yrityksen, joka tarjoaa esteettömyyteen ja saavutettavuuteen liittyviä asiantuntijapalveluita.


Auratumin hallintojohtajana työskentelevä Tuominen on toiminut kuurosokean Grönlundin työpaikkaohjaajana syksystä 2018 saakka. Yhteinen polku on ollut palkitseva molemmille. Pekka Tuominen on yksi työpaikkaohjaajista, jotka Varsinais-Suomen ammatilliset oppilaitokset palkitsivat diplomein. Palkintojen painotus oli tänä keväänä erityistä ja lisätukea tarvitsevien opiskelijoiden ohjaamisessa.

Yhteistyö käynnistyi  Santerin yhteydenotolla  Auratum Kiinteistöjen emoyhtiö Rausanne Oyn hallituksen puheenjohtaja Rauno Puolimatkaan, jossa tämä tiedusteli mahdollisuutta työssäoppimiseen. Lähes kaksi vuotta kestänyt yhteistyö on ollut mielenkiintoista myös Auratumin henkilökunnalle, jotka ovat saaneet olla mukana Santerin opintokokonaisuudessa kukin oman osaamisalueensa osalta. Yhteydenpitoon käytetään taktiiliviittomaa,  tapaamisissa on mukana aina tämän taidon osaavat tulkit ja avustajat.


Vuonna 2019 Grönlund lähti Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Syntyi Sangro NY -yritys, joka tarjoaa esteettömyyteen ja saavutettavuuteen liittyviä asiantuntijapalveluita.  Esteettömyysasioissa Grönlund on käynyt testaamassa rakennettuja tiloja ja niiden esteettömyyteen liittyvien ratkaisujen toimivuutta. Saavutettavuutta hän on tutkinut testaamalla näkövammaisten ja kuurosokeiden käyttämien apuvälineiden kanssa sähköisten palveluiden, ohjelmien ja sovellusten toimivuutta.


Nuori yrittäjä on toiminut esteettömyysasioiden kokemusasiantuntijana myös Rausannen omistaman KOP-Kolmion uusien tilojen rakentamisessa. Valmistuttuaan Grönlund jatkaa Vuosi yrittäjänä -ohjelmasta kohti oikeaa yrittäjyyttä.