18.11.2013

Auratumin rahasto rakennuttaa Kesprolle noutotukun Lappeenrantaan

Auratum Kiinteistöt Oy:n hallinnoima kiinteistöpääomarahasto AKR Tuotto II jatkaa sijoittamistaan liikekiinteistöihin. Lappeenrannan Myllymäkeen sijoittuvan Kespron uuden noutotukun rakentaminen käynnistetään marraskuussa. Investoinnin arvo on noin 9 miljoonaa euroa.

Kesko on 18.11.2013 allekirjoittanut yhteistyösopimuksen hankkeesta AKR Tuotto II Ky:n kanssa, joka rakennuttaa kohteen ja toimii kiinteistön omistajana. Kohteesta on tehty pitkäaikainen vuokrasopimus Ruokakesko Oy:n kanssa.

Kespro on Ruokakeskon omistama tytäryhtiö, joka tuottaa toimitus- ja noutopalveluja hotelleille, ravintoloille, catering-yrityksille, suurkeittiöille ja jälleenmyyntiasiakkaille. Noutotukun käyttöön tulevan kiinteistön rakennustyöt on tavoitteena käynnistää ensi marraskuussa. Kiinteistön rakentaa NCC Rakennus Oy. Noutotukun käyttöön tulee noin 4100 neliön tilat Myllymäenkadun ja Hanhijärvenkadun risteykseen. Kespron tavoitteena on päästä avaamaan nykyaikainen uusi noutotukku asiakkaille vuoden 2014 syksyllä.

Rahaston 60 miljoonan sijoituskapasiteetti on nyt  kokonaisuudessaan sijoitettuna liike-, logistiikka- ja hoivakiinteistöihin.  

  • Auratum Kiinteistöt Oy:llä on pitkäaikaista kokemusta kiinteistöpääomarahastojen hallinnoinnista sekä kiinteistöjen rakennuttamisesta Tämä kohde täydentää  hyvin AKR Tuotto II rahaston portfoliota, toteaa toimitusjohtaja Matti Äijälä Auratum Kiinteistöistä.  – Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että olemme saaneet nyt Rahaston kaikki varat sijoitettua ja lisättyä vakavaraisen vuokralaisen, Keskon, osuutta Rahaston vuokrakassavirroista, hän jatkaa.