03.11.2014

Aura Capital irtautui Continuentista – ostajana VMware

Auratum -konserniin kuuluva Aura Capital Oy on myynyt portfolioonsa kuuluvan Continuentin liiketoiminnan WMwarelle. Järjestely on suurimpia Aura Capitalin historiassa.

Continuentin avoimeen lähdekoodiin perustuvat teknologiaratkaisut   pyörittävät tietokantoja satojen miljoonien liiketoiminnalle. Asiakkaita ovat muun muassa Financial Timesin web-infrastruktuuri ja Amex Serve -luottokorttipalvelu. Continuent on kasvanut lähes 100 prosenttia vuodessa viiden viime vuoden ajan. Aura Capital on ollut yrityksen suurin omistaja 55%:n osuudella.

  • Tämä oli erittäin iso ja merkittävä yrityskauppa Aura Capitalin pääomasijoitustoiminnalle ja sen nykyiselle strategialle, toteaa toimitusjohtaja Jari Suominen Auratumista.  – Olemme iloisia, että kärsivällinen ja määrätietoinen toimintamme yhdessä Continuentin osaavan tiimin kanssa johti lopulta tähän lopputulokseen. Samalla Continuentin tuotteille ja toiminnalle saatiin  uusi kasvualusta VMwaressa. Tämä varmistaa teknologian kehittymisen uudella tasolla sekä laajan kansainvälisen markkinan tavoittamisen.

Yhdysvalloissa pörssinoteerattu VMware on johtava globaali virtualisointi- ja pilvi-infrastruktuuriratkaisujen toimittaja. Sillä on 14 300 työntekijää ja viiden miljardin dollarin liikevaihto. Kaupan myötä Oulussa perustetun, Piilaaksossa toimivan yrityksen henkilöstö siirtyy VMwarelle. Continuentin  Suomessa vuonna 2002 kehitetty teknologia on jatkossa pohjana VMwaren tuleville hybrid-tietokantapalveluille.