01.10.2015

Auratum Kiinteistöjen hallinnoima rahasto myi lääkäriasemakiinteistön eQ hoivakiinteistöt -rahastolle

Auratumin hallinnoima kiinteistöpääomarahasto AKR Aura Ky on myynyt Pulssin kiinteistönä tunnetun kiinteistökokonaisuuden. Ostaja on eQ Varainhoidon hallinnoima eQ Hoivakiinteistöt-erikoissijoitusrahasto. Kiinteistökohde, joka sijaitsee Turussa osoitteessa Humalistonkatu 9-11, on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Suomen Terveystalo Oy:lle.

– Hyvällä sijainnilla oleviin kiinteistöihin, jotka on vuokrattu pitkäaikaisilla sopimuksilla maksukykyisille vuokralaisille, kohdistuu tällä hetkellä poikkeuksellisen kova kysyntä. Tämä pätee erityisesti ns. hoiva- ja muihin terveyspalvelualan kiinteistöihin. AKR Aura on määräaikainen rahasto, jonka ainoa kohde nyt myytävä kiinteistö on. Perusteellisen harkinnan jälkeen päädyimme siihen, että nyt on sopiva hetki irtautua sijoituksesta, toteaa Auratum Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Matti Äijälä. Rahaston tuottohistoria on ollut hyvä ja onnistunut irtautuminen sijoituksesta on luonteva päätös rahastolle, jonka sijoittajina on kotimaisia instituutioita, säätiöitä ja yksityishenkilöitä.

– Olemme iloisia siitä, että saimme ostajaksi terveyspalvelualan kiinteistöihin erikoistuneen kotimaisen tahon, jolla on pitkä sijoitushorisontti sekä halua ja kykyä kehittää kiinteistöä yhteistyössä vuokralaisen kanssa, toteaa Äijälä.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Matti Äijälä, Auratum Kiinteistöt Oy
email: matti.aijala@auratum.com