11.12.2015

Auratum Kiinteistöt Oy:n hallinnoima rahasto myi maamerkkikiinteistön Sörnäisissä

Auratumin hallinnoima kiinteistöpääomarahasto AKR Suomi Ky on myynyt vuonna 1933 alun perin OTK:n pääkonttoriksi rakennetun toimistokiinteistön Antilooppi Ky:lle.  Kiinteistökokonaisuus, joka sijaitsee osoitteessa Hämeentie 19 ja jonka vuokrattava pinta-ala n. 22.500 m2, on lähes täyteen vuokrattu. Kohteen velaton kauppahinta on n. 50 miljoonaa euroa.

AKR Suomi on määräaikainen rahasto, jonka viimeinen jäljellä oleva kohde nyt myytävä kiinteistö on. Rahasto on perustettu ja kiinteistö ostettu keväällä 2006, joten se on  rahaston vanhimpia omistuksia.

– Kohde ostettiin peruskuntoisena ja ensimmäisten vuosien aikana toteutettiin mittava peruskorjaus, jonka yhteydessä myös vuokralaiskannassa tapahtui muutoksia toteaa Auratum Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Matti Äijälä. –  Hyvän sijainnin, pitkäjänteisen vuokraustoiminnan ja aktiivisen manageerauksen ansiosta kiinteistön käyttöaste on saatu viime vuosina pidettyä korkealla tasolla. Rahaston tuottohistoria on ollut erinomainen. Toimikauden lähestyessä päättymistään ja markkinatilanteen ollessa otollinen, päädyimme siihen, että nyt on sopiva hetki irtautua sijoituksesta.

– Olemme iloisia siitä, että kiinteistön uuden omistajan taustavoimina ovat vahvat institutionaaliset tahot, joilla on sekä halua että kykyä jatkaa tämän historiallisesti arvokkaan kiinteistön kehittämistä, toteaa Äijälä.

Auratumin neuvonantajina toimivat CBRE ja asianajotoimisto Astrea.

Lisätietoja Toimitusjohtaja Matti Äijälä, Auratum Kiinteistöt Oy, email: matti.aijala@auratum.com

Auratum Kiinteistöt Oy on osa Auratum-konsernia, jonka liiketoimintaan kuuluvat kiinteistöliiketoiminta ja pääomasijoitustoiminta. Auratum Kiinteistöt harjoittaa kiinteistökehitystoimintaa keskittyen mm. laadukkaisiin asuntokohteisiin ja liikekiinteistöihin. Lisäksi yhtiö hallinnoi kiinteistöpääomarahastoja.

Antilooppi Ky on uudenlainen, pääkaupunkiseudun toimistokiinteistöihin keskittynyt kiinteistösijoitusyhtiö. Kehitämme ja omistamiamme kohteita vastuullisesti ja pitkäjänteisesti yhdessä asiakkaiden kanssa. Tunnetuimpia Antiloopin kiinteistöistä ovat Ympyrätalo Hakaniemessä, Nokian nykyinen pääkonttori Espoon Karaportissa sekä Finnairin pääkonttori Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kaikkiaan meillä on vuokrattavaa tilaa noin 250 000 neliömetriä. Antiloopin omistavat suomalainen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja ruotsalainen eläkevakuutusyhtiö AMF Pensionsförsäkring.