02.12.2013

Kaartin Unionin rakennustyöt alkamassa

SRV ja Auratum Asunnot Helsinki Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitsevan toimistotalon muuttamisesta asuinkerrostaloksi. Kaartin Unioni –nimiseen yhtiöön tulee yhteensä 39 ainutlaatuista, laadukasta asuntoa. Kellarikerroksien laajat pysäköinti- ja varastointitilat sekä sauna- ja uima-allasosasto uudistetaan kokonaisuudessaan.

”Kaartin Unioni on hyvä esimerkki siitä, miten vanha, historiallinen rakennus voi saada uudenlaisen elämän uuteen käyttötarkoitukseen muutettuna”, SRV:n tuotantojohtaja Antti Raunemaa kertoo. ”Meillä on vahva osaaminen korjaus- ja uudisrakentamisesta kaupunkien keskustoissa. Helsingissä tuoreita esimerkkejä ovat Kaisa-talo ja Stockmannin tavaratalo sekä käynnissä olevat presidentinlinnan ja Brondankulman toimistotalon peruskorjaukset.”

Kiinteistö sijaitsee Unioninkatu 8:ssa Tähtitorninmäen juurella. Aiemmin rakennuksessa on toiminut muun muassa Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n toimisto ja Puolustushallinnon Rakennuslaitos.

”Kaartin Unionin keskeinen sijainti Kauppatorin ja meren läheisyydessä on jo ennakkomarkkinoinnissa herättänyt kiinnostusta, toteaa johtaja Janne Seeste Auratum Asunnoista. ”Luvassa on kaupunkikoteja parhaimmillaan, sen takaavat huolellinen suunnittelu ja korkealuokkainen, nykyajan asumisvaatimukset täyttävä varustelu. Olemme tyytyväisiä nyt alkavaan yhteistyöhön ja uskomme, että sillä voimme vastata asiakkaidemme odotuksiin”, hän jatkaa.