Munkkiniemessä sijaitsevan, Koneen entisenä päärakennuksena tunnetun toimistorakennuksen muuttaminen asuntokäyttöön etenee. Kaavaehdotus on esitelty kaupunkisuunnittelulautakunnalle toukokuussa.

Munkkiniemen Puistotie 25 kaavoitustyötä on viety eteenpäin arkkitehtuurikilpailun voittaneen ”Park Ave” ehdotuksen pohjalta. Samanaikaisesti on hankkeen suunnittelua jatkettu yhteistyössä arkkitehtitoimiston kanssa. Suunnitelmat ovat tarkentuneet lähinnä autohallin ja uudisrakennuksen, ”townhousen” osalta.

Koneen entisen toimistorakennuksen nykyinen hahmo on tarkoitus säilyttää, vaikka julkisivut uusitaan ja asuntoihin rakennetaan viherhuonetyyppiset sisäänvedetyt parvekkeet. Katolle voidaan rakentaa kaksi lisäkerrosta, joihin sijoittuu viitesuunnitelmassa kahdeksan kaksikerroksista asuntoa. Ylimmät kerrokset ja etenkin ylin valaistava lasijulkisivu näkyvät avoimessa maisemassa pitkälle. Konttorirakennuksen ali kulkeva pyöräily- ja jalankulkuraitti säilyy.

Uusi kolmikerroksinen rivitalo, josta voi käyttää myös townhouse-nimitystä, rakennettaan pääasiassa nykyisen pysäköintialueen tilalle. Liitteenä kuva päivitetystä suunnitelmasta.

Ajoliikenne tontille ohjataan Laajalahdenaukiolta alueen kaakkoisosasta maanalaiseen pysäköintiin, joka sijaitsee rivitalon alla jopa neljässä kerroksessa. Pysäköinnistä vapautuva tontin osa tullaan rakentamaan puistoksi.


Jaa:

Laatu asuu yksityiskohdissa

auratum asunnot

Tutustu kaikkiin Auratum Asuntojen valmiisiin ja rakenteilla oleviin kohteisiin www.auratumasunnot.fi

julkisivu A 3583

Toimitiloja tarjolla

Tarvitsetko toimitilaa nyt tai tulevaisuudessa? Auratum Kiinteistöt hallinnoi laadukkaita, toimivia ja keskeisellä paikalla olevia toimitiloja.

Katso tästä vapaat toimitilat

Auratum tilat painike